Kuvaus

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ) on PRH:n ja Verohallinnon yhteinen palvelu. YTJ-liitynnän kautta voi hakea yritysten, yhteisöjen ja säätiöiden YTJ-tietoja, ks. tietosisällön kuvaus:
https://www.ytj.fi/index/tietoapalvelusta/yrityshaku.html

YTJ-liitynnän kautta voi hakea tietoja yksittäisellä Y-tunnuksella, sana/nimihaulla tai Y-tunnuslistalla (max 1000/yksi haku). Lisäksi voi hakea listan muuttuneista ja perustetuista yrityksistä annetulla aikavälillä. Y-tunnuksella voi hakea myös yrityksen toiminnan tilan ja yrityksen julkisen verovelkatiedon.

Edellytyksenä liitynnän käytölle on Suomi.fi -palveluväylään liittyminen ja sopimuksen tekeminen YTJ-tietojen käytöstä PRH:n kanssa. 

Lisätietoja Dgi-ja väestötietoviraston ylläpitämästä Suomi.fi -palveluväylästä ja siihen liittymisestä: https://palveluhallinta.suomi.fi/fi/sivut/palveluvayla/esittely

PRH:n kanssa tehtävästä sopimuksesta saa lisätietoja sähköpostitse tietopalvelut@prh.fi Palvelu on maksuton viranomaisille. Yrityksille tietojen kyselyt ovat maksuttomia, mutta palveluun on liittymismaksu 1 550 € (sis. alv 24 %).

Tunniste Palveluväylässä

FI.GOV.0244683-1.xroadytj-services

Palvelut

Liitteet

Asiasanat

Lisätietoja

Kenttä Arvo
Ylläpitäjä Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) ja Verohallinto
Ylläpitäjän sähköposti tietopalvelut@prh.fi
Ylläpitäjän puhelinnumero +358 29 509 5675
Palveluväylän ympäristö (X-Road instance) FI
Organisaation tyyppi (X-Road member class) GOV
Organisaation koodi (Y-tunnus, X-Road member code) 0244683-1
Alijärjestelmän nimi (X-Road subsystem code) xroadytj-services